FIRA HALLOWEEN MED OSS PÅ SLOTTSKROGEN!

Spöken på dagen

11:00-16:00
Boka bord och beställ från vår a la carte meny. Det kan eventuellt dyka upp några speciella tips på våra tavlor under dagen också.
Det går givetvis bra att bara komma och fika, ta en smörgås, ett glas god dryck och något litet att äta också.

För barnen finns en Spöklik tipspromenad utomhus om det är fint väder och inomhus om det regnar. 
 

Spöklik kväll på Slottskrogen

Lördagen 31/10 dukar vi upp för Dig och Ditt sällskap på glasverandan till en förbokad kväll med ett visst antal platser.
Kvällen börjar kl 17:00 med happenings för barnen.

Boka nu så du inte missar denna fantastiska kväll på Slottskrogen!

För barnen kan ni beställa mat på plats och även det ni alla önskar dricka till maten.
 

Priser

Vuxna
Trerätters meny & underhållning 595 kr
Dryck beställer ni på plats

Barn
Underhållning 80 kr
Mat och dryck beställer ni på plats till barnen
Gäller barn  upp till 12 år

Se kvällens meny nedan

Bordsbokning & förskottsbetalning görs via vår bordsbokningknapp under fliken Krogen

Spöken på kvällen

17:00-18:00
Spökhistorier för barnen berättas av Madame Menuett + tipspromenad

18:00-19:00
Musik på glasverandan av Markgreve Janoz Tyro

Janoz Tyrol

Slottsherre Janosz Tyrol hette ursprungligen Tyrizö (1300-talsbenämning på Tyresö). Under seklens gång kunde slottsägare efter slottsägare höra jämranden, suckar och grova eder från östra vinkällaren och det antogs allmänt att det var den, som man antog, mördade slottsherren som beklagade sitt grymma öde. Helt oförhappandes tystnade olåten 1884. När Lagergren köpte Tyresö 1892 dök plötsligt oväsendet upp igen och har sedan dess fortsatt…
 

Madame Menuett

Madame Menuett var en ingift fransyska i släkten Tyrol som tragiskt gick bort pga för mycket arsenik i sminket.

Foton: John-Paul Bichard

 

Förrätter

Pumpasoppa
serverad med grottlagrad Gruyere, edamamebönor, fritterad lök och rostade pumpakärnor
 
Toast med smörstekta kantareller med färskost, jordärtsskocks chips och rökt mandel

Varmrätter

Lågtempererad flankstek
serverad med potatisgrattäng, rödvinssås & ragu på linser, Hedmans bacon och lökar
 
Panerad Portabellosvamp

serverad med höstgrönt, chili, vitlök, semitorkad tomat och cannelinibönpuré

Desserter

Päron trifle
karamelliserade slottspäron med mascarponecréme, kakcrumble och rostad hasselnöt
 
Créme Brulé