Vi har satt ihop en meny med rätter som är noga utvalda av vårt kök och som också håller hög kvalitet vid servering till stora som små sällskap. Ni får givetvis komma med önskemål om ni har någon favorit rätt ni önskar på er meny inför er fest.
Denna meny är för minst 25 personer, vid mindre sällskap kontakta oss för annan festvåningsmeny.

Med reservation för ändringar

Förrätter

Kött

SOTAD KALVCARPACCIO
med senapskräm, kronärtskocka, friterad kapris & salvia, brödchips och 30 månaders lagrad Parmigiano Reggiano
 
MARINERAT & HALSTRAT ANKBRÖST
I ”Pekingstil” med crepes, gurka, salladslök, koriander, plommon och Hoisinsås
 
SLOTTETS CHARKTALLRIK
3 olika sorter med Wrångebäcksost från Almnäs Bruk, Manzanilla oliver, crostinis, picklad lök & gurka
 

Fisk

TOAST SKAGEN
serverad med smörstekt surdegsbröd, forellrom, dill och citron
 
SIKROM
30 gram rom serverad med smörstekt brioche, syrad grädde, lök och färskriven pepparrot
 
SÄSONGENS SPARRIS
med kallrökt lax, forellrom, körvel och champagnesmörsås spräckt med brynt smör
 

Vegetariskt & Veganskt

SVAMP TOAST
på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter
 
MOROT-, APELSIN- & INGEFÄRSSOPPA
med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm

Varmrätter

Kött

VILTMÄSTARENS LÅNGKOKTA ANKLÅR
med sommartryffel, vitlök, citron, rosmarin, bakade rotfrukter & kål
 
GRILLAD ENTRECôTE
med potatisgratäng, dragonsmör, Madeirasky, sockerärtor och slottssallad med 30 månaders lagrad Parmigiano Reggiano

Fisk

HALSTRAD MÄLARGÖS
med ört-grön risotto, sparris, Hedmans bacon och rödvinsreduktion
 
SOTAD LAX
med sommarprimörer, hummerbuljong, syrad grädde, chili, saffran och dill

Vegetariskt & Veganskt

GRILLAD SPETSKÅL
serverad med sötpotatisstomp med ras el hanut*, bönragu, grönkålschips och rökt mandel
 
VEGANSK ”WELLINGTON”
Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky
 
*marockansk kryddblandning med chili, ej stark mer kryddig smak
 

Efterrätter

Dessert

CREME BRULEÉ
med sommarbär och libbsticka
 
JORDGUBBAR
med färskostkräm, vanilj, rostad vitchoklad och frasig sockerkaka
 
SLOTTETS OSTBRICKA
3 Svenska gårdsostar med hemkokt marmelad och tillbehör

Tårta

Vit prinsesstårta med dekoration enligt era önskemål

Tårta med bild eller namn

Jordgubbstårta

Tårta med mörk chokladtryffel

Ta med egen tårta 35 kr/person

Kaffe & Tryffel

Vi tycker att  kaffe & en härlig chokladtryffel efter maten är en trevlig avslutning på en god middag.

Lägg till en avec, sherry eller ett gott portvin till chokladbiten för att få en extra smakupplevelse.